Hotellit Turku

Turun lentoasema

Turun lentokentällä on kaksi terminaalia: läpi vuorokauden auki oleva Terminaali 1 ja uudempi vuonna 2008 halpalentoyhtiöiden käyttöön tarkoitettu Terminaali 2 joka on aukioloajoiltaan ja palveluiltaan rajoitetumpi. Terminaali 1:n palveluihin kuuluu mm. kokoustiloja sekä kahvila-ravintola joka sijaitsee ennen turvatarkastusta ja palvelee kaikkia lentokentän asiakkaita. Ravintola tarjoaa kahvilatuotteiden lisäksi aterioita lounasaikaan. Kahvilan yhteydessä toimii yksityistilaisuuksiin soveltuva 6-hengen kabinetti, tämän lisäksi terminaalissa on isompi 30-hengen VIP-kabinetti joka soveltuu hyvin esimerkiksi kokouksiin. Lentokentällä on ilmainen WiFi-yhteys jonka käyttöön ei vaadita erillisiä tunnuksia.

Kuljetus lentokentälle

Turun lentokenttä sijaitsee noin 8 kilometriä Turun keskustasta valtatie 9:n läheisyydessä. Paikallisliikenteen bussivuoro kulkee noin puolen tunnin välein reittiä lentokenttä - tori - asema - satama. Kaukoliikenteen vuoroilla lentoasemalta pääsee suoraan muun muassa Raisioon ja Helsinkiin. Lentoasemalta saa tilattaessa taksin läpi vuorokauden, takseja on yleensä heti saatavilla lentojen saapuessa. Taksin voi halutessaan tilata ennalta tai käyttää saapuessa lentokentän taksipuhelinta.

Omalla autolla saapuville on pysäköintialueita molempien terminaalien edustalla. Maksullinen pysäköinti perustuu tunti- ja vuorokausi-pohjaiseen hinnoitteluun tarjoten alennusta pidempi aikaisesta pysäköinnistä, hinnastot ovat nähtävissä Finnavian sivuilla. Maksu suoritetaan pysäköintialueelta poistuttaessa käyttäen maksuautomaatteja jotka sijaitsevat terminaali 1:n sisällä ja terminaali 2:n paikoitusalueella. Maksua varten tarvitaan pysäköintialueelle saavuttaessa saatu pysäkointikortti. Maksun voi suorittaa käteisellä tai kortilla.

Lentokentältä on mahdollisuus myös vuokrata auto lukuisien autovuokraamojen toimipisteistä. Lentokentältä löytyy kaikkien suurien autovuokraajien toimipisteet ja tarjonta on laajaa pienistä henkilöautoista isoihin perheautoihin ja katumaastureihin.

Rautatieasema

Turussa on kolme merkittävää rautatieasemaa: päärautatieasema, Turun sataman asema ja Kupittaan asema. Päärautatieasema toimii pääasiallisena kaukojunien lähtö- ja tuloasemana, Turun sataman asema palvelee laivamatkustajia ja Kupittaan asemalla pysähtyvät kaikki Turku-Halsinki junat.

Päärautatieasemalta kulkee junia Helsinkiin idän suuntaista rantarataa ja Tampereen kautta Jyväskylään ja Ouluun pohjoiseen suuntavaa rataa. Laivojen lähtöaikoina junat kulkevat päärautatieaseman kautta Turun satamaan. Junia kulkee rantarataa Helsinkiin noin tunnin välein aamu kuuden ja ilta yhdeksän välillä. Tampereen suuntaan junia kulkee tunnin kahden välein aamu seitsemän ja ilta yhdeksän välillä. Turun linja-autoasema sijaitsee päärautatieaseman läheisyydessä ja useat vuorot pysähtyvät rautatieasemalla. Asemalla sijaitsee kaksi rajoitettua pysäköintialuetta, aseman edessä ja lännen puoleisessa päädyssä. Pysäköintialueilla on tilaa rajoitetusti ja hinnat määräytyvät keston mukaan tunti- ja päivämaksuna.

Kupittaan rautatieasema sijaitsee kolmen kilometrin päässä päärautatieasemasta rantaradalla. Kupittaan asemalla pysähtyvät kaikki Turun ja Helsingin välillä kulkevat junat. Asemalta on hyvät yhteydet paikallisliikenteen linja-autovuoroihin. Aseman edustalla sijaitsee pysäköintialue minkä lisäksi matkustajilla on mahdollisuus käyttää ympäri vuorokauden auki olevaa lämmitettyä parkkihallia. Pysäköinnin voi maksaa kolikoilla tai kortilla.

Linja-autoasema

Turun Linja-autoasema sijaitsee alle kilometrin päässä Turun päärautatieasemalta lähellä tunnettua Aninkaisten siltaa. Linja-autoasema palvelee aamusta ilta kahdeksaan, tarkemmat aukioloajat ja reittioppaat ovat näkyvillä Turun kaupungin sivuilla.

Hotellivertailumme avulla voit varata helposti hotellimajoituksen ja vertailla suosituimpien hotellien palveluja ja hintoja. Maksuton vertailu hakee parhaat tarjoukset eri palveluntarjoajien sivuilta. Vertaa hotellit ja varaa majoituksesi turvallisesti palveluntarjoajan nettisivuilta.

(©) 2015 Turun Hotellit  |  Ota yhteyttä