Hotellit Turku

Turun linna

Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Turun linna joka on rakennettu yli 700 vuotta sitten. Historiallinen linna muutettiin museoksi 1800-luvun lopulla ja nykyään linnassa toimii Turun historiallisen museon ohella maakuntamuseon tilat. Suurin osa tiloista on kunnostettu alkuperäiseen tilaansa. Linna sijaitsee Turun satamassa ja on siten suosittu kohde laivoilla saapuvilla vierailijoille.

Turun kirkot

Turussa sijaitsee useita eri vuosisadalla rakennettuja kirkkoja kuten Turun tuomiokirkko ja Mikaelinkirkko. Turun tuomiokirkko on eräs Suomen historian merkittävimmistä rakennuksista ja suosittu turistikohde kotimaisten ja ulkomaisten turistien keskuudessa. Kirkossa toimii myös tuomiokirkkomuseo jonka kokoelmissa on kirkollisesta elämästä ja kirkon vaiheista kertovia esineitä. Mikaelinkirkko sijaitsee kaupungin länsipuolella ja edustaa tyyliltään uusgotiikkaa. Kesäaikaan kirkossa voi vierailla ilman sovittua aikaa.

Aurajoen ympäristö

Turun kaupungin keskeltä virtaavan Aurajoen ympäristö on erityisesti kesäisin suosittu ajanviettopaikka paikallisille asukkaille. Kesäisin kuuluisat jokilaivat tarjoavat syötävää ja juotavaa myöhäiseen yöhän saakka. Ankkurissa olevien jokilaivojen lisäksi Aurajoelta liikennöi saaristoon suuntaavia ravintolalaivoja.

Aurajoen kupeessa sijaitsee myös suosittu kesäpäivien viettopaikka Samppalinnanmäki jossa sijaitsee kesäteatteri ja maauimala. Näköalat yli Turun kattojen ovat häikäisevät. Samppalinnan puiston penkeille on mukava levähtää ja nauttia luonnosta kaupungin vilskeen vastapainoksi.

Luonnontieteelliset museot

Turussa sijaitsee kolme luonnontieteellistä museota: biologinen museo, eläinmuseo ja kasvitieteellinen puutarha. Samppalinnan uimalan vieressä sijaitseva biologinen museossa on pysyvä luontonäyttely joka esittelee kymmeniä nisäkäs- ja lintulajeja. Tämän lisäksi museossa pidetään vaihtuvia näyttelyitä. Yliopiston eläinmuseosta löytyy opinto- ja yleisökokoelmia. Kokoelmat sisältävät runsaasti kotimaisia eläimiä nisäkkäistä ja matelijoista kaloihin. Lisäksi esillä on hyönteisiä ja joitain ulkomaisia eläimiä. Ruissalon kasvitieteellinen puutarha on yliopiston tieteellisen tutkimuksen keskuksen lisäksi avoinna yleisölle. Puutarha sisältää laajat troopisten kasvien kokoelmat kasvihuoneissa ja ulkopuutarhassa kasvavat kukkaniityt eksoottiset puut ja hyötykasvit.

Taidemuseot

Turussa sijaitsee kaksi taidemuseota: aurajoen rannalla sijaitseva Wäinö Aaltosen museo ja suomalaisen taiteen Turun taidemuseo. Wäinö Aaltosen museo on painottunut nykytaiteeseen ja sen perusnäyttely koostuu kaupungin lahjoitusena saamista Wäinö Aaltosen töistä. Museorakennuksen on suunnitellut Aaltosen perhe. Turun Taideyhdistyksen ylläpitämän Turun taidemuseon peruskokoelma on kerätty sadan vuoden aikana ja sisältää kuuluisien taiteilijoiden kuten Gallen-Kallelan ja Schjerfbeckin töitä.
Hotellivertailumme avulla voit varata helposti hotellimajoituksen ja vertailla suosituimpien hotellien palveluja ja hintoja. Maksuton vertailu hakee parhaat tarjoukset eri palveluntarjoajien sivuilta. Vertaa hotellit ja varaa majoituksesi turvallisesti palveluntarjoajan nettisivuilta.

(©) 2015 Turun Hotellit  |  Ota yhteyttä